Stapsgewijs problemen oplossen door wandelcoaching

Review juli 2017, basisarts:

‘Laetitia straalt rust en vertrouwen uit, ze heeft een heel prettig stemgebruik. Het heeft ertoe geleid dat ik me op mijn gemak voelde en vrijuit kon praten over mijn probleem. Ze heeft heel veel aandacht en vraagt door op de juiste momenten. Ze is heel doortastend en pakt precies alles eruit wat om meer verdieping vraagt. De manier waarop Laetitia coacht, zet mij aan tot nadenken en tot het vormen van oplossingen. Kleine stappen die bij mijn eigen groeiproces passen en daarom ook goed aansluiten bij mijn eigen behoefte.’

Tijdens de wandelcoach-sessie formuleer je telkens acties waar je mee aan de slag gaat. Acties die zorgen voor kleine stapjes, kleine veranderingen en een sneeuwbaleffect.

Ik geloof heel sterk in een sneeuwbaleffect bij wandelcoaching. Ik merk dit telkens weer bij ieder coachtraject. Bijvoorbeeld een coachee die tijdens de coachwandeling het inzicht kreeg dat ze zich telkens aanpast aan de wensen van haar collega. Op basis van dit inzicht besluit ze de komende weken tenminste één keer ‘nee’ te zeggen op een verzoek van haar collega waar ze zich niet prettig bij voelt. Het is spannend, maar ze gaat het doen! Na haar ‘nee’ voelde ze een opluchting, eindelijk gaf ze aan wat zij zelf wil. En de collega vond dit ook prima en zo voelde ze zich gesterkt om de volgende keer weer haar grens aan te geven. En zo begon ze zich steeds beter in haar vel te voelen. Een klein stapje met uiteindelijk een sneeuwbaleffect!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *