Je wandelcoach in Amsterdam (Amsterdamse Bos)

Mijn naam is Laetitia Hartman en ik ben sinds 2017 Wandelcoach in Amsterdam. In 2015 gooide ik het roer rigoureus om en maakte is als arts een carrièreswitch. Als huisarts werd ik gewaardeerd en veel mensen waren onder de indruk van mijn werk en leven. Alleen ik……..ik was niet gelukkig. Ik sleepte me de spreekuren door en had in de avonden en weekenden nauwelijks meer energie voor mijn hobby’s en gezin.

Laetitia Hartman

Hoe ik afscheid nam van het huisartsenvak voordat ik Wandelcoach werd

Tot eind 2013 werkte ik als waarnemend huisarts. Ruim 10 jaar zat ik in dit vak. Ik kreeg voldoening uit het helpen van mensen, maar er was ook een keerzijde aan het vak. In de 10 minuten die ik had voor een patiënt kon ik niet voldoende mijn ei kwijt en had ik telkens het gevoel tekort te schieten. De werkdruk was erg hoog. Ik merkte ook dat mijn natuurlijk tempo veel lager lag en dat ik door deze hoge werkdruk mij continu aan het aanpassen was en telkens aan het eind van de dag bekaf was. Ik ging twijfelen of ik wilde doorgaan met het huisartsenvak. Terugkijkend twijfelde ik vanaf de co-schappen of ik wel op het juiste pad zat. Maar het roer omgooien vond ik lastig, hoe zou de omgeving reageren? En wat zou ik dan gaan doen? Dus toen zette ik mijn tanden op elkaar en rondde de studie af. Achteraf had ik graag tijdens mijn studie een coach gezocht om mij te begeleiden.

Van arts naar Wandelcoach na een wereldreis met gezin

Na een wereldreis met mijn gezin kon ik het roer definitief omgooien. Tijdens mijn wereldreis kwam ik erachter dat ik wilde gaan coachen en het liefst in de buitenlucht.

Ik heb met succes de CRKBO-geregistreerde Wandelcoach Opleiding® en de Opleiding tot Register Wandelcoach® van Het Coach Bureau afgerond. Daardoor ben ik als wandelcoach opgenomen in het abituriëntenregister van CPION, het Centrum Post Initieel Onderwijs Nederland.

Sinds 2017 werk ik als Wandelcoach in Amsterdam. Tevens werk ik parttime al vele jaren met veel plezier als arts-docent in Alkmaar, ik geef les en begeleid co-assistenten van de VU die in Alkmaar hun Klinisch Trainings Onderwijs doorlopen. Daarnaast ben ik sinds september 2023 ook arts-assistenten in het NWZ gaan coachen. Mijn vertrouwen is gegroeid en ik geniet weer van het leven.

De boom van mijn logo symboliseert voor mij in je kracht staan en groeien. De wortels zorgen ervoor dat de boom stevig staat en zorgt voor groei door het opnemen van water en voedingstoffen. De hartvormige bladeren staan voor het luisteren en volgen van je hart, oftewel je intuïtie. Ik geloof erin dat je in je kracht komt en groeit, op de manier hoe jij het wenst, als je gebruik maakt van je intuïtie.

De coaching is positief, oplossingsgericht en zelfcompassie-vergrotend

Als ik coach dan krijg ik vaak te horen dat ik goed luister en niet oordeel. Ik vind ook niets te gek en sta voor alles open. In het gesprek neem ik de leiding waar nodig en verlies ik jouw doelen niet uit het oog. De coaching is positief, oplossingsgericht en zelfcompassie-vergrotend. Tijdens iedere coachwandeling formuleren wij acties voor de komende periode om mee aan de slag te gaan.

Al mijn ervaringen in de studie geneeskunde, huisartsenopleiding en in mijn werk als huisarts en arts-docent dragen bij om mij goed in te kunnen leven in het reilen en zeilen van jonge medici.

Wil je nog lezen over mijn arts carrièreswitch? Lees dan deze interviews: Switch van Huisarts naar Wandelcoach en Van Huisarts naar RegisterWandelcoach.

Heb je interesse in een wandelcoachtraject of heb je vragen? Neem dan gerust contact met mij op via info@groeituin.nl, 06-42297165 of klik hier

coaching voor medici