Wandelcoachtraject Jonge Artsen

Waardoor komt het dat je niet lekker in je vel zit en wat kan helpen?

Tijdens de co-schappen of je eerste arts-assistentenbaan word je blootgesteld aan een combinatie van verschillende stressverhogende omgevingsfactoren. Een grote verantwoordelijkheid, hoge werkdruk, emotioneel belastende patiëntencasus, een traditionele hiërarchische cultuur en meerdere beoordelingsmomenten.

Daarnaast wil jij als jonge arts het vaak heel goed doen, geen fouten maken en leg je de lat hoog voor jezelf. Perfectionisme komt veel voor. Dan buffel je maar door en maak je hele lange dagen om alles maar zo perfect mogelijk achter te laten. Je hebt hierdoor steeds minder vrije tijd en je sport of afspraken met vrienden schieten er bij in. Hierdoor kan je niet meer goed ontspannen en opladen. Je kan gaan twijfelen over je keuzes, zit je wel op de goede plek? Is de omgeving en het werk wel passend voor jou? Het kan ook zo zijn dat er nog veel winst te behalen in hoe je je werk nu uitvoert en je leven indeelt.

Praten met goede vrienden of familie of een lange wandeling maken om alles op een rijtje te zetten kan soms voldoende zijn. Maar het kan ook voorkomen dat het nare gevoel langer blijft bestaan en dat je er zelf niet goed uitkomt. Dan kan een coachtraject bij een coach heel zinvol zijn. Ik bied coaching aan in de vorm van wandelcoaching. Wandelend coachen in een natuurlijke omgeving is meetbaar effectief, lees hier over het onderzoek dat Prof. Agnes van den Berg deed.

Ik kan je helpen doormiddel van mijn Wandelcoachtraject Jonge Artsen

Ik ben Laetitia Hartman en bied mijn coaching aan in de vorm van wandelcoaching, dat betekent dat de sessies buiten al wandelend plaatsvinden. Wil je meer weten over het positieve effect van natuur en wandelen op jezelf en dus het resultaat van een wandelcoachtraject? Klik dan hier een blog van Het Coachbureau waar ik mijn opleidingen hebt gedaan.

Mijn ervaring is dat je al na de eerste coachsessie meer rust in je hoofd en lijf krijgt en meer vertrouwen in jezelf. Dit is een goede basis om in beweging te komen om je gewenste situatie te bereiken. Bijna iedereen komt na het doorlopen van Wandelcoachtraject Jonge Artsen beter in zijn vel en lekkerder uit de verf in zijn huidige co-schappen of arts-assistentenbaan. Het komt ook voor dat je erachter komt dat een andere richting of specialisatie beter bij je past en dat je daar dan stappen in wilt gaan zetten.

Stappen die we bijna altijd nemen in het Wandelcoachtraject (en vaak nog meer) zijn de onderstaande:

 1. Het lopen door de natuur heeft een kalmerend effect op je lijf, je cortisolniveau, pols en bloeddruk gaan omlaag, zodat je sneller en makkelijker inzichten krijgt en oplossingen kan bedenken die je verder zullen brengen naar je gewenste situatie.
 2. We brengen in kaart wat je energiegevers/nemers, drijfveren, talenten en waarden in het leven, zodat je helder krijgt waar je blij van wordt en waar je écht voor wilt gaan.
 3. Je leert heel goed te luisteren naar je lichaam en je gevoelens, zodat je je intuïtie gaat inzetten om erachter te komen wat je wensen en ook je grenzen zijn, dit dit helpt je bij het maken van de juiste keuzes.
 4. Indien je last hebt van perfectionisme en/of faalangst, laat ik je ervaren dat dit bij je hoort en dat het ook niet weg hoeft, zodat je niet meer blijft vechten tegen deze emotie maar ermee leert te leven en zelfs de schoonheid ervan kan gaan inzien.

Wil je meer lezen over wat het Wandelcoachtraject Jonge Artsen anderen heeft opgeleverd? Lees hier de reviews van degenen die je voorgingen om te lezen wat het hen opleverden. En wil je meer weten over mij als coach? Klik dan hier.

Praktische zaken rondom het Wandelcoachtraject Jonge Artsen

 • We spreken eerst een gratis en vrijblijvende intake/kennismaking van 1 uur af in het Amsterdamse Bos. We ontmoeten elkaar voor het Grand-Café de Bosbaan.
 • Na deze intake stuur ik je een coachvoorstel met een kleine samenvatting van je ingebrachte probleem en je gewenste situatie/coachdoel. Indien je het traject wilt starten geef je hier een akkoord op en gaan we de eerste wandelcoachsessie inplannen.
 • In totaal bestaat traject uit 4 wandelcoach-sessies van 1.5 uur in het Amsterdamse Bos om de ongeveer 3 weken. Dus in totaal duurt een heel traject 3 tot 4 maanden. Mocht je nog een extra sessie nodig hebben of wensen (dit is meestal niet nodig) dan kunnen we aan het einde van het traject nog een losse sessie afspreken. Zie ook de tarieven hieronder.
 • Bij aanvang van de eerste wandelcoach-sessie geef ik je een mooi notitieschrift om telkens een samenvatting in te schrijven van de sessie.
 • Tijdens iedere coachsessie formuleer je concrete kleine acties waar je de komende tijd mee aan de slag wilt gaan en deze acties mail ik je ook na iedere sessie even door. Tussen twee sessies door hebben we eenmalig mailcontact over de voortgang van je voornemens.
 • Bij de laatste coachsessie sluiten we af met een taartje om het te vieren!
 • Wandelcoaching kan altijd doorgaan, tenzij er code oranje of rood wordt afgegeven voor het weer. Ook is het wandelcoachen heel Coronaproof. Lees hier een interview met mij in het NAP nieuws, dat hierover ging.

Tarieven Wandelcoachtraject Jonge Artsen

 • Arts-assistent: € 770,00 incl BTW
 • Arts-assistent losse sessie: € 190,00 incl BTW
 • Co-assistent: € 385,00 incl BTW
 • Co-assistent losse sessie: € 100,00 incl BTW
 • Zakelijk tarief (als je werkgever betaalt): € 960,00 incl BTW
 • Zakelijk tarief losse sessie: € 242,00 incl BTW

Vergoeding Coaching

Coaching wordt doorgaans niet vergoed door je zorgverzekeraar, maar er zijn wel andere wegen die je kan bewandelen om vergoeding coaching te realiseren.

 1. Via je werkgever of opleidingsinstituut. Dit valt dan onder het opleidingsbudget.
 2. Vergoeding door de arbo-dienst. Dit valt dan onder burn-out preventie. Neem hiervoor contact op met je arbo-dienst.
 3. Aftrekken bij je belastingaangifte, zie voor de voorwaarden de site van de belastingdienst.

Heb je interesse in het Wandelcoachtraject Jonge Artsen of heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met mij op via info@groeituin.nl, 06-42297165 of klik hier.

Coachingstraject voor Jonge Artsen