De acceptatie van mezelf heeft geleid tot een bepaalde berusting

Review, arts-assistent:

Meer rust. Door samen met Laetitia te praten tijdens het wandelen, en aan de hand van de daaraan verbonden opdrachten, heb ik een beter beeld gekregen van mijzelf en mijn situatie. De acceptatie daarvan heeft geleid tot een bepaalde berusting. Uiteindelijk ging het niet om stappen vooruit te zetten, maar om een stevigere basis te verkrijgen.

De ontspanningsoefeningen die we aan het begin van elke wandelsessie deden, hielpen mij om nog meer in het moment te zijn. De 360 graden scan vond ik een fijne oefening. Op deze manier betrok ik mijn familie en een paar vrienden bij het proces waar ik nu in zit. En de laatste vraag van de laatste sessie drukte mij met mijn neus op de feiten: waar hoop ik aan het eind van mijn leven op terug te kijken?

Een samenvatting maken in het schriftje, en deze af en toe teruglezen. Het positiviteits-dagboekje werkte ook goed. Je mails waren voor mij een moment om me te beraden/bezinnen op of ik me aan mijn plannen gehouden had. Die lichte druk van buitenaf heb ik nodig, omdat het moeilijk is verandering aan te brengen in vaste patronen.

Ik vind Laetitia sowieso een prettig persoon. En al wandelend praatte ik makkelijker, maar dat had ook zeker met Laetitia te maken. Ik had het gevoel dat ik haar alles kon vertellen, en dat je – net als de natuur- zonder oordeel was.