Geen getwijfel en gepieker meer

Review, arts-assistent:

Wandelcoaching heeft me meer inzicht in mijn eigen handelen opgeleverd. Ik heb nu helder op een rijtje waarom ik bepaalde keuzes heb gemaakt en dit kan ik ook gebruiken bij toekomstige keuzes. Het gevolg hiervan is dat ik veel meer rust in mijn hoofd heb (geen getwijfel en gepieker meer), waardoor er ruimte is voor iets nieuws.

Je vraagt steeds een beetje verder door tijdens de gesprekken, net zo lang tot ik het gevoel had dat we er wel waren. En als het ging over het veranderen van gedrag, kwam daarna de vraag wat eventueel veranderd gedrag dan op zou leveren. Of wat je omgeving zou bemerken (resultaat). Daarnaast zetten de oefeningen waarbij ik de omgeving moest gebruiken me aan het denken. Deze oefeningen hielpen mij goed om net een beetje helderder te krijgen wat er speelt.

Ook het ‘inchecken’ met een mindfullness wandeling werkte voor mij goed, dan was ik een deel van de drukte van de dag al kwijt. En ook altijd vragen of ik zelf nog wat in wilde brengen. Daardoor kun je gewoon alles kwijt wat er speelt. Soms kwam ik juist door die dingen tot bruikbare inzichten.

Het wandelen op zich maakte voor mij dat de gesprekken natuurlijk verliepen. Want het kunnen best persoonlijke gesprekken zijn en je stelt je kwetsbaar op. Wandelen is op zich iets wat je heel automatisch kunt doen, maar je hebt toch wat om handen. En de natuur is erg geruststellend.

Je rust, niet oordelend overkomen en het doorvragen. En ik had het gevoel dat de wandelingen echt bij mij paste.

groeituin reviews geen getwijfel en gepieker meer