Zekerder geworden over die lastige keuze

Review, arts-assistent:

Het wandelcoachtraject heeft mij laten nadenken over wat ik wil en wat ik niet wil. Wat is voor mij belangrijk en hoe kan ik dat bereiken? Is dat op deze manier doorgaan of het toch anders aanpakken? En is het verstand of gevoel die het misschien toch tegenhoudt? Alle opties werden besproken, waardoor het voor mij steeds duidelijker werd wat ik eigenlijk al langer dacht. Maar het heeft ervoor gezorgd dat ik zekerder ben geworden over die toch wel lastige keuze.

Een oefening die ik me kan herinneren die mij heeft geholpen was de wondervraag, wat als alles kon, wat zou je dan doen? Ook de oefening om dingen uit de natuur pakken om beeldend te maken wat je waarden zijn heeft hierin geholpen. Dit zet je echt even aan het denken, maar is tegelijkertijd een leuke en luchtige opdracht. De opdracht op het kruispunt met de drie paden en de vraag welk pad je op wil gaan bevestigde mijn gedachten over wat ik wil gaan doen.

Je luistert goed en je kan lange, warrige verhalen goed samenvatten. Hierdoor werd het voor mij juist weer helderder wat ik nou eigenlijk had gezegd en waar dit dan eigenlijk op wijst. Je hebt geen mening over wat wel of niet goed is. Je laat iemand zelf nadenken en zelf tot een conclusie komen. Ik vond het fijn dat jij dezelfde achtergrond hebt en dezelfde ervaring hebt gehad als ik nu heb. Dat zorgt ervoor dat het bespreken ervan makkelijker gaat en is fijn om te weten dat je niet de enige bent. Het wandelen vond ik super fijn, dat maakte het allemaal toch wat losser en dat praat makkelijker. De natuur erbij betrekken maakten dingen helderder. Ik heb echt het idee dat ik alles heb kunnen bespreken en je hebt ruim de tijd voor mij genomen om het allemaal aan te horen. Bedankt!

groeituin-reviews-zekerder-geworden-over-die-lastige-keuze