Het wandelcoachtraject heeft mij meer rust en ontspanning gegeven

Review, co-assistent:

Het wandelcoachtraject heeft mij meer ontspanning en rust in mijn leven gegeven. Aan het begin van het traject hebben Laetitia en ik samen een coachdoel opgesteld, zodat we ergens naartoe konden werken. Elke sessie kwamen we op dit coachdoel terug om te evalueren hoe ik hiermee was. Laetitia hield dit doel altijd voor ogen en paste hier de oefeningen tijdens de sessies op aan. Op deze manier heeft Laetitia mij heel natuurlijk, bijna ongemerkt, richting mijn coachdoel geleid en heb ik bereikt wat ik wilde bereiken. Het praten in de cadans van mijn eigen stappen zorgde er ook voor dat ik beter kon nadenken.

In de eerste sessie heeft Laetitia mij een ideale situatie laten schetsen, waarin ik kon benoemen wat ik anders wilde in mijn leven. Tijdens de sessies zijn we op alle vlakken, die verandering vereisten, teruggekomen. Laetitia gaf ook elke sessie oefeningen mee om mee aan de slag te gaan. Wat mij veel heeft geholpen, was het tussentijdse mailcontact. Dit hielp om weer gefocust te zijn op mijn coachdoel en de oefeningen. Daarnaast moest ik na elke sessie zelf een samenvatting schrijven in een schrift, zodat je later terug kan lezen wat is besproken in de sessies. Dit was ook erg fijn, omdat de informatie van een sessie zo nooit verloren ging. Ik kon alles teruglezen wat we hadden besproken, waardoor ik mijn doelen scherp voor ogen hield.

Laetitia was ontzettend aardig, empathisch en bood het luisterende oor wat ik nodig had. Ze had altijd een oefening paraat en anticipeerde goed op waar het gesprek heenging. Laetitia is een fijne coach, die je ondersteunt in je proces, maar ook aanmoedigt en bevestigt waar nodig. De sessies voelden nooit stijf aan: met Laetitia kon ik serieuze gesprekken hebben, maar zij gaf ook ruimte voor wat nonchalance op zijn tijd. Het was een ontzettend waardevol traject en ik zou iedereen een coach als Laetitia gunnen.