Ik heb nu meer rust, perspectief en relativeringsvermogen

Review, co-assistent:

Het belangrijkste wat ik aan de coaching heb overgehouden is meer rust, perspectief en relativeringsvermogen. Dit was helaas al een tijdje ver te zoeken in zowel mijn privé leven als coschappen/studie. Dankzij dit traject heb ik nieuwe inzichten gekregen en verschillende oefeningen geleerd, waardoor ik meer houvast heb om met moeilijke situaties/periodes om te gaan. Daarnaast was het fijn om gecoacht te worden door iemand die begrijpt tegen welke uitdagingen coassistenten en dokters aan kunnen lopen en hoe dit van invloed is op andere aspecten in het leven.

De wandelingen in het bos met de mooie natuur en de gesprekken waren op zichzelf al behulpzaam en gingen goed samen met diverse oefeningen om te leren ontspannen en bewuster te worden van wat in mij om gaat. Door verschillende vragen en creatieve opdrachten werd het makkelijker om op een andere manier naar situaties te kijken en te reflecteren. Verder vond ik het vooral ook erg nuttig om te evalueren wat energie oplevert, concrete acties  voor de week te formuleren, voortgang bij te houden en in een schriftje over de sessies te schrijven.

Laetitia heeft naast het toepassen van eigen expertise en ervaring samen met mij gekeken naar invulling van de sessies en waar ik baat bij zou hebben. Hierdoor voelde elke sessie als een toevoeging. Er was veel ruimte om laagdrempelig van gedachten te wisselen en zorgen te delen.